Elektroprivreda Srbije osniva firmu u Sloveniji

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektroprivreda Srbije osniva firmu u Sloveniji

BEOGRAD, 4. februara 2014. (Beta) - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u utorak da je Nadzorni odbor tog Javnog preduzeća doneo odluku o osnivanju privrednog društva u Sloveniji - "EPS Trgovanje".

Kako se navodi, ta kompanija biće osnovana posle dobijanja saglasnosti Vlade Srbije i njime će se upravljati iz Srbije iz sedišta EPS-a, jer s obzirom na savremene uslove trgovine električnom energijom, nema potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za zapošljavanje ljudi u Sloveniji.

"Osnivanjem firme u Sloveniji, EPS-u je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji (EU) i time će biti veoma olakšana trgovina u regionu, a EPS će prvo početi direktnu trgovinu na berzi u Madjarskoj", naglašava se u saopštenju.

Dodaje se i da će se radom "EPS Trgovanja" u Sloveniji koja je članica EU, jačati pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, dok će trgovina električnom energijom biti efikasnija uz maksimalizovanje profita i smanjenje troškova snabdevanja električnom energijom u Srbiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.