EPS više neće kvar tražiti nedeljama

Izvor: Mondo, 25.Dec.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS više neće kvar tražiti nedeljama

Elektroprivreda Srbije (EPS) nabavila je tri najmodernija vozila zahvaljujući kojima će kvarovi biti locirani i otklonjeni u najkraćem roku, bez ozbira na vremenske uslove i pristupačanost terena.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

"Sve činimo da napajanje bude što stabilnije i sa što manje prekida. U tom cilju nabavljena su tri veoma važna vozila za dijagnostifikovanje i lociranje kvarova na niskonaponskim i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << srednjenaponskim podzemnim kablovima", rekao je vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić za Tanjug.

On je podsetio da je nedavno u Kladovu ekipa EPS-a po snegu i ledu morala da pređe 30 kilometara peške da bi našla kvar.

U EPS-u naduvavali cene, na štetu firme?

"Na specifičan način uz slanje impulsa ... ova vozila za nekoliko minuta ili desetina minuta mogu da dijagnostifikuju kvar kako bi ekipe mogle da intervenišu, sve to skraćuje vreme bez napajanja i vreme koje ekipe provode na terenu", naveo je Grčić.

Prema njegovim rečima, ta tri "forda", vredna 82 miliona dinara, su u klasi sa opremom među najmodernijim u svetu - a sigurno su nešto najbolje što se nudi na evropskom tržištu.

SMENE U EPS-u: Nadrljalo 23 zbog WB i mraka u Kotežu

Potpuno su autonomna, imaju svoje agregate, nadam se da ćemo naredne godine nabaviti još takvih vozila, kazao je on i podsetio da nije dovoljno proizvesti električnu energiju već je stabilno i sigurno transportovati do krajnjih potrošača.

"Uz pomoć opreme u vozilima naši ljudi mogu za najkraće vreme da nađu gde je kvar, prekid kabla ... ili bilo koji uzrok zbog koga potrošači nemaju električnu energiju", rekao je Grčić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.