EPS ulaže u HE Gornja Drina

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS ulaže u HE Gornja Drina

Beograd -- Upravni odbor EPS doneo odluku o ulaganju kapitala u preduzeće Hidroelektrane (HE) "Gornja Drina" Foča u Republici Srpskoj.

Elektroprivreda Srbije (EPS) će u osnivanje Društva za izgradnju hidroenergetskih postrojenja, proizvodnju i trgovinu električnom energijom HE "Gornja Drina" uložiti kapital sa strateškim partnerima: matičnim preduzećem Elektroprivrede Republike Srpske (EPRS) iz Trebinja i zavisnim preduzećem EPRS HE na Drini iz Višegrada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U saopštenju EPS-a se dodaje da će osnovni kapital novog društva biti 100.000 konvertibilnih maraka (KM), od kojih je 50.000 KM osnivački ulog EPS-a, dok će ulog ostala dva osnivača biti po 25.000 KM.

Na osnovu novčanog uloga u osnovnom kapitalu, kako se naglašava, EPS će imati u društvu udeo od 50 odsto vrednosti, a ostali osnivači po 25 odsto.

Dodaje se i da će osnivači, na osnovu rezultata Studije izvodljivosti, povećati osnovni kapital društva i novim novčanim i nenovčanim ulozima, a u skladu sa potrebnim sredstvima za ulaganje u izgradnju hidroenergetskih postrojenja i sa utvrđenim rokovima ulaganja.

Upravni odbor EPS-a današnju odluku će dostaviti Vladi Srbije radi dobijanja saglasnosti na ulaganje kapitala, a tek nakon toga EPS će zaključiti ugovor o osnivanju preduzeća Hidrolektrane "Gornja Drina".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.