EPS traži poskupljenje struje za 2%

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Avg.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS traži poskupljenje struje za 2%

Elektroprivreda Srbije (EPS) je nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev Agenciji za energetiku Srbije za poskupljenje električne energije u iznosu od 2%, saopštilo je 30. avgusta Ministarstvo rudarstva i energetike. Ako Agencija usvoji zahtev, nove cene struje važiće od 1. oktobra a račun prosečnog potrošača biće veći za 68 dinara. Savet Agencije za energetiku 31. avgusta je saopštio da je dao saglasnost na zahtev EPS da struja za domaćinstva i male kupce poskupi.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Srbija: EPS traži poskupljenje struje za dva odsto

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2017

BEOGRAD, “Elektroprivreda Srbije” /EPS/ uputila je zahtjev Agenciji za energetiku Srbije za povećanje cijene električne energije za dva odsto ili u prosjeku 68 dinara /oko 0,60 evra/ mjesečno. Ako Agencija za energetiku Srbije usvoji zahtjev, nove cijene električne energije važiće od 1. oktobra,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.