EPS pozvao socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat sate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS pozvao socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat sate

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" apelovalo je na sve socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

U saopštenju tog javnog preduzeća navodi se da EPS nema mogućnosti da socijalno ugroženim građanima pomogne, osim na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je usvojila Vlada Srbije.

Potrebno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se socijalno ugroženi građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.

"Elektroprivreda Srbije" nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je EPS do sada u više navrata apelovao na socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2017. godini koristilo je oko 70.000 domaćinstava mesečno.

U saopštenju se navodi primer da je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je Miroslavu Stojanoviću iz Jelašnice kod Niša u aprilu upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije za dug od 22.000 dinara, a da je na današnji dan taj dug dostigao 35.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS pozvao socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat sate

Izvor: Blic, 11.Jul.2018

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ apelovalo je na sve socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.