EPS planira uvoz struje u novembru

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS planira uvoz struje u novembru

Elektroprivreda Srbije (EPS) će prve količine struje ove zime uvesti u novembru, a u slučaju povoljnijih vremenskih uslova, uvoz bi mogao biti odložen i do decembra, saznaje “Blic” u ovom preduzeću.

Upravni odbor EPS-a je na poslednjoj sednici, između ostalog, razmatrao potrebe za uvozom struje i prema sadašnjim pokazateljima, nabavka određenih količina električne energije, kao i mazuta i gasa, planirana je u novembru i decembru.

Kad će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s uvozom struje tačno početi, zavisiće od nivoa potrošnje, temperatura u novembru i obima padavina, jer bi punjenje akumulacija hidroelektrana odložilo potrebu za uvozom.

EPS je, kako saznajemo, nedavno prestao da proizvodi struju u “Panonskim termoelektranama-toplanama” Novi Sad, koje su tokom leta pokrenute zbog smanjene proizvodnje u protočnim hidroelektranama zbog suše i remonta u termoelektranama.

Vlada i Ministarstvo energetike su 20. septembra odobrili su EPS-u uvoz električne energije do kraja ove godine.

Povezane vesti: EPS: Prinuđeni smo da uvozimo struju Potrošnja struje za 2,5 odsto veća od proseka Rajaković: Struja bi trebalo da poskupi u martu Marković: Dovoljno struje, ali uz uvoz Gas i struja neće poskupeti
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS planira uvoz struje u novembru

Izvor: Capital.ba, 05.Okt.2012, 09:52

BEOGRAD, Elektroprivreda Srbije (EPS) će prve količine struje ove zime uvesti u novembru, a u slučaju povoljnijih vremenskih uslova, uvoz bi mogao biti odložen i do decembra.   Upravni odbor ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.