EPS odustaje od prikupljanja matičnih brojeva potrošača

Izvor: BKTV News, 23.Jun.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS odustaje od prikupljanja matičnih brojeva potrošača

 Elektroprivreda Srbije odustaje od zahteva da građani Srbije uz račun za struju dostave i jedinstven matični broj, izjavio je jutros direktor EPS snadbevanja Željko Marković.

Na to je uticala preporuka poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića koji je upozorio da je zahtev EPS-a neosnovan. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

“Akcija prikupljanja jedinstvenih matičnih brojeva obustavlja i pozivam sve građane koji su do sada dali svoje matični broj da opozovu podatke koji su dali”, rekao je Marković za RTS.

On je naglasio da se opoziv podataka radi tako što se EPS snadbevanju pošalje pisani zahtev za to, nakon čega će ti podaci biti izbrisani iz prikupljene baze podataka.

Marković je objasnio da se u prikupljanje matičnih brojeva krenulo jer ima puno mernih mesta koja se vode na umrla lica, lica koja su se odselila.

“Mi smo želeli da ažuriramo našu bazu podataka, da znamo ko je kupac na tom mernom mestu”, naglasio je Marković.

On je dodao da građani u poplavljenim područjima nisu dobili majski račun za struju, a da neki neće dobiti ni junski.

“Elektrodistribucije su dobile nalog da merna mesta u poplavljenim područjima privremeno ođave, a kada se steknu uslovi, kada se popravi i zameni sat, onda se ponovo vrši prijava tog mernog mesta”, rekao je Marković.

On je najavio da će u narednom periodu biti pojačana isključenja struje neredovnim platišama, odnosno svima koji duguju više od 10.000 dinara za struju.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.