EPS od septembra 2016. akcionarsko društvo

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS od septembra 2016. akcionarsko društvo

Reforme u Elektroprivredi Srbije (EPS) stvoriće uslove da od septembra 2016. to javno preduzeće postane akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu države, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je rekao da je EPS prvo javno preduzeće koje je dobilo direktora izabranog na javnom konkursu i moderno koncipiran NO u kojem struka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima glavnu reč. "Takav menadžment i NO su ono što je nužni preduslov da EPS krene u proces reorganizacije", rekao je ministar.

Antić je podsetio da je Ministarstvo uputilo Vladi Srbije predlog program reorganizacje EPS, po kojem to preduzeće u definisanom redosledu koraka treba da postane moderno organizovana profitabilna kompanija. "U toj finalnoj slici 2016. program će definisati EPS kao jednu svetski organizovanu kompaniju i grupaciju u kojoj su jasno definisane proizvodna delatnost, snabdevanje i distribucija (struje)", rekao je ministar.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.