EPS nabaljva bagere i transportere

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS nabaljva bagere i transportere

Beograd -- EPS i RB Kolubara potpisali su ugovore sa kompanijama TisenKrup i Kopeks za nabavku bagera i transportera sa trakama.

Od TesenKrupa se navaljaju bageri u vrednosti od 31 milion evra a od Kopeksa transportere sa trakama u vrednosti od 29 miliona evra.

Ti ugovori su deo projekta "Unapredjenje zaštite životne sredine u Rudarskom basenu Kolubara" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je vredan 81 milion evra.

Rok za isporuku i ugradnju opreme je 30 meseci, a na tim poslovima biće angažovane i domacjhe firme kao podizvodjači.

Vrsilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandard Obradović izjavio je da je to veoma značajan projekat i da će biti povećanja efikasnost EPS-a jer će godišnje biti ostvarene uštede veće od 26 miliona evra.

Obradović je istakao da će taj projekat imati veliki ekološki značaj jer će biti znatno smanjenje emisije štetnih materija.

Projektom je obuhvaćeno uvodjenje sistema za upravljenje kvalitetom uglja i homogenizaciju u zapadnom delu basena kolubara, modernizacija opreme nabavkom novog bager-transporter-odlagač sistema kao i sistema za snabdevanje energijom za površinski kop Polje C i nabavka odlagača za medjuslojnu jalovinu za Površinski kop Tamnava zapadno polje.

Finansiranje projekta je obezbedjeno iz kredita Evropke banke za obnovu i razvoj vrednog 80 miliona evra, kredita od 65 miliona evra Nemačke razvojne banke, zatim devet miliona evra je bespovratna pomoć vlade nemačke, a 27 miliona evra obezbedjuje EPS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS i Kolubara nabavljaju bagere i transportere za 29 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2013

Elektroprivreda Srbije (EPS) i rudarski basen Kolubara potpisali su danas ugovore sa kompanijama TisenKrup za nabavku bagera u vrednosti 31 milion evra i Kopeks za nabavku transportera sa trakama, u vrednosti 29 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.