EPS je nacionalno blago, neće se privatizovati

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 17:52

"EPS je nacionalno blago, neće se privatizovati"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u parlamentu da će EPS bolje funkcionisati kao akcionarsko društvo.

Takođe je poručila da se EPS neće privatizovati, pošto predstavlja nacionalno blago.

"Da, apsolutno mislimo da će EPS bolje funkcionisati kao AD i biće efikasno zaštićen od zloupotreba od političkih elita", rekla je Brnabićeva odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pitanja u vezi sa EPS-om poslanika Radomir Lazović iz Zeleno levog kluba.

Ona je istakla da je upravo prethodna vlast koristila EPS, kao i RB Kolubara, kako bi izvlačila novac iz tog preduzeća.

To više neće biti moguće, poručila je Branbićeva.

"Što se tiče privatizacije EPS, ne govorite istinu, niko nije rekao bilo šta drugo, od predstavnika vlade i resorne ministarke, već da se EPS neće privatizovati. Nemamo nameru da privatizujemo EPS, koji je nacionalno blago", istakla je Brnabićeva.

Navela je da Zeleno levi klub polazi od svojih koalicionih partnera koji su kada su bili na vlasti privatizovali sve, od izvorišta vode do NIS-a.

Odgovarajući na pitanje zašto će Skupština EPS AD imati samo jednog člana - ministarku energetike Dubravku Đedović, premijerka je rekla da je to zato što će jedan osnivač i jedan vlasnik EPS imati samim tim i jednog člana u Skupštini EPS AD.

"Da se ne bi bavila vlada time, prenela je to na svog jednog ministra, šta je tu čudno", zapitala je Brnabićeva i dodala da je osnivač preneo to na ovlašćeno lice.

Poručila je da će EPS, kao i druga državna preduzeća, biti profesionalizovan.

Uspeli smo da rešimo u velikoj meri probleme u EPS, dodala je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.