EPS: Za sada bez restrikcija za domaćinstva

Izvor: BKTV News, 09.Feb.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Za sada bez restrikcija za domaćinstva

Elektroprivreda Srbije (EPS) ponavila je danas da ne planira nikakve restrikcije u snabdevanju domaćinstava električnom energijom, 'osim u
slučajevima više sile'.
Predsednik Centralnog tima EPS za praćenje elektroenergetske situacije u uslovima proglašene vanredne situacije Zoran Manasijević je istakao da je ova kompanija iscrpla sve mere koje su joj bile na raspolaganju i još
jednom ponavila apel svim potrošačima da na svaki način smanje potrošnju električne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << energije, makar za 10 odsto.
Spisak svih industrijskih potrošača, čiji rad nije od najvećeg javnog interesa, a koji će prema naredbi Vlade Srbije biti isključeni sa mreže u toku sledećih 24 časa, objaviće Vlada Srbije.
Manasijević je, u odgovoru na brojna pitanja medija o uvozu električne energije, ponovio da je trenutni uvoz oko 800 megavata na čas, 'čime je dostignuta gornja granica mogućeg uvoza, ali da ovaj nivo uvoza neodrživ jer je Bugarska objavila da od ponedeljka neće biti moguć uvoz sa njene
teritorije'.
To će dodatno otežati elektroenergetsku situaciju jer praktično neće biti mogućnosti za dodatni interventni uvoz, rekao je Manasijević i objasnio da će u tom slučaju dnevni uvoz iznositi redovnih 4.800 megavatčasova dnevno, umesto sadašnjih 18.000 megavatčasova.
On je naveo i da se kupovina električne energije odvija dan za dan i da će na kraju obračunskog perioda biti objavljen konačan podatak o ceni uvezene energije, što će delom zavisiti i od trenutnog odnosa kursa dinara i dugih valuta.
Izvor: Fonet
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.