EPS: Trgovci samostalno dižu cene uglja

Izvor: Blic, 13.Jul.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Trgovci samostalno dižu cene uglja

Neistina da je EPS povećao cenu uglja Povodom neistinitih navoda pojedinih medija da je ugalj iz Rudarskog basena "Kolubara" poskupeo, "Elektroprivreda Srbije" obaveštava javnost da nije tačna informacija o povećanju cene uglja, već naprotiv ističemo da su cene uglja iz "Kolubare" i "Kostolca" na nivou iz januara 2013. godine.

Cena sirovog uglja iz "Kolubare" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 3.452,42 dinara po toni sa uključenim porezom na dodatu vrednost, dok je cena uglja iz "Kostolca" 2.957,35 dinara po toni sa uključenim porezom na dodatu vrednost.

Tako da apsolutno nisu tačne informacije da je ugalj iz "Kolubare" poskupeo. U medijskim navodima pominje se da je na stovarištima tona uglja iz "Kolubare" čak 7.200 dinara, što je više nego duplo u odnosu na cenu po kojoj EPS prodaje ovu vrstu energenta.

Podsećamo da "Elektroprivreda Srbije" nema ovlašćenja niti može da utiče na cene kod prodavaca uglja na stovarištima, jer oni samostalno formiraju cenovnike, a EPS ne može da utiče ni na cene transporta ovog energenta.

Izvršni odbor EPS-a 24. juna doneo je odluku da se cene uglja za industriju i široku potrošnju iz Rudarskog basena "Kolubara" i "Termoelektrana-kopova Kostolac" budu na nivou iz januara 2013. godine i da se u ovoj godini ne povećavaju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugalj nije poskupeo, trgovci samostalno dižu cene

Izvor: RTS, 13.Jul.2015

Povodom navoda pojedinih medija da je ugalj iz Rudarskog basena "Kolubara" poskupeo, "Elektroprivreda Srbije" obavestila je javnost da nije tačna informacija o povećanju cene uglja i da su cene uglja iz "Kolubare" i "Kostolca" na nivou iz januara 2013. godine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.