EPS OMOGUĆAVA POPUST ZA RAČUNE ZBOG HAKERSKOG NAPADA

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Dec.2023, 06:30

EPS OMOGUĆAVA POPUST ZA RAČUNE ZBOG HAKERSKOG NAPADA

Beograd, 25. decembar – Elektroprivreda Srbije (EPS) obaveštava sva domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju da imaju pravo na popust ukoliko plate iznos iz oktobra do 30. decembra 2023. godine. Ovu odluku EPS je doneo u skladu sa izazovima koje im je postavilo hakersko napadanje, što je rezultiralo otežanom dostavom novembarskih računa.
Presudan >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << korak je bilo utvrđivanje hakerskog napada na sistem EPS-a, što je izazvalo nedostatak pristupa portalu „Uvid u račun“ i uplatama na šalterima EPS-a. Zbog bezbednosnih procedura, građani trenutno ne mogu podnositi prigovore i reklamacije. Međutim, svi prigovori koji budu primljeni po uspostavljanju sistema biće tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku, objasnili su iz EPS-a.
Elektroprivreda izrazila je zahvalnost građanima na strpljenju i apelovala na razumevanje situacije. U ovom zajedničkom naporu da se olakša platni promet, EPS omogućava svim domaćinstvima koja nisu dobila novembarski račun da plate iznos iz oktobra i ostvare pravo na popust do kraja decembra.
U saopštenju EPS-a takođe se naglašava da su informacije o povećanju računa za električnu energiju za 9,8 odsto, kako su izveštavali pojedini mediji, neistine. Cena stavki koje se odnose na energiju je korigovana za 9,8 odsto, dok je prosečan račun uvećan za osam odsto. Ovo uključuje i popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstva koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretposlednje godine.
EPS još jednom ističe svoju apelaciju za razumevanjem situacije i obećava da će se svi izazovi, nastali u skladu sa hakerskim napadom, smiriti u najkraćem mogućem roku. Građani se podstiču da isplate svoje račune i iskoriste mogućnost za popust kako bi doprineli u smanjenju neudobnosti i šteta.











Članak EPS OMOGUĆAVA POPUST ZA RAČUNE ZBOG HAKERSKOG NAPADA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.