EPS OBJASNIO KAKO MOŽETE PROVERITI I PLATITI RAČUNE ZA STRUJU ZA OKTOBAR

Izvor: TimockeVesti.net, 18.Nov.2023, 06:31

EPS OBJASNIO KAKO MOŽETE PROVERITI I PLATITI RAČUNE ZA STRUJU ZA OKTOBAR

Elektroprivreda Srbije (EPS) lansirala je novi online portal za račune pod nazivom „Uvid u račun“ na svojoj zvaničnoj veb stranici. Ovaj potez ima za cilj pojednostavljivanje procesa naplate za domaćinstva i male potrošače električne energije koji koriste garantovano snabdevanje.
Prema saopštenju EPS-a, korisnici sada mogu bezbedno i brzo pristupiti svojim računima >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i platiti ih elektronski, bez potrebe da posećuju kancelarije platnih institucija. Ovo se može postići putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama poput Dina, Visa i MasterCard.
Portal takođe pruža arhivu računa i uplata tokom poslednje tri godine, pružajući korisnicima detaljan pregled njihove potrošnje po zonama i tarifama.
Kako javlja EPS, za dve nedelјe na portal su se registrovala 122.384 korisnika.
U nastojanju da podstakne štednju energije tokom predstojeće grejne sezone, EPS će odobravati popuste od 20% do 40% na mesečne račune domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije. Ovi popusti predstavljaju značajan porast u odnosu na prošlu zimu.
Potrošači koji uspeju da smanje potrošnju od 5% do 15% u odnosu na isti mesec prethodne dve godine, gde je ostvarena veća potrošnja, ostvaruju popust od 20%. Za uštedu od 15% do 20%, umanjenje iznosi 25%, dok se za uštedu od 20% do 25% obračunava 30% popusta.
Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije za 25% do 30%, popust iznosi 35%, dok najveći popust od 40% ostvaruju oni koji smanje potrošnju za više od 30%.
Uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima se takođe obračunava popust od 5% ako povećaju učešće niže tarife u mesečnom obračunu za najmanje 5% u odnosu na isti mesec 2022. godine.
Članak EPS OBJASNIO KAKO MOŽETE PROVERITI I PLATITI RAČUNE ZA STRUJU ZA OKTOBAR se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.