EPS: Dnevni rekord u izvozu struje

Izvor: S media, 03.Jul.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Dnevni rekord u izvozu struje

Elektroprivreda Srbije saopštila da je u četvrtak na regionalnom tržištu električne energije prodala 19,8 miliona kilovat sati, što je najveći dnevni izvoz do sada zabeležen u JP EPS.

U saopštenju se navodi, da su za kupce na tom tržištu juče radili blokovi u elektranama ukupne snage 1084 megavata, što je rekordno dnevno angažovanje za kupce na slobodnom tržištu.

Dnevna potrošnja električne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << energije na konzumnom području koje snabdeva EPS je samo 76 miliona kilovat sati, uz maksimalno angažovanu snagu od 3900 megavata.

Junski izvoz EPS bio je 344,5 miliona kilovat sati. Od početka godine EPS nije uvezao ni jedan kilovat sat, a izvoz u periodu od 2. februara ove godine, zaključno sa junom, iznosi 645,4 miliona kilovat sati.

EPS planira, kako piše u saopštenju, da i u narednim mesecima na slobodnom tržištu plasira viškove električne energije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.