Do kraja godine duplo manje direktora u EPS-u (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Okt.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine duplo manje direktora u EPS-u (VIDEO)

Do kraja godine Elektroprivreda Srbije imaće duplo manje direktora jer se ukida 13 direkcija i skoro duplo smanjuje broj sektora ovog preduzeća. Bez posla će ostati i mnogo radnika koji ne rade na proizvodnji, distribuciji i održavanju mreže, rekao je direktor EPSa Aleksandar Obradović.
Od 1. novembra počinje proces korporativizacije u Elektroprivredi Srbije. Biće ukinuto svih 13 direkcija, a od postojećih 60 sektora, ostaće ih 33. Tako će bez direktorske fotelje ostati 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ljudi. reorganizacija će, međutim, bez posla ostaviti i druge radnike, kaže direktor Jugoistoka Darko Bulatović.
Ova reorganizacija će Elektroprivredi uštedeti 36 miliona evra godišnje, ocenili su u Ministarstvu energetike. Bulatović kaže da je ovakva politika EPS-a opravdana.
U EPS-u očekuju da najveće uštede budu ostvarene centralizacijom javnih nabavki, kao i time što će umesto na 14 mesta posao obavljati na jednom mestu i po jedinstvenoj proceduri. Očekuje se da nosilac posla korporativizacije i racionalizacije bude nedavno postavljeni direktor Aleksandar Obradović.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.