Dispečerski centar EPS-a seli se u Novi Sad

Izvor: RTS, 24.Jun.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dispečerski centar EPS-a seli se u Novi Sad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će "Elektroprivreda Srbije" premestiti svoj nacionalni operativni dispečerski centar u Novi Sad, navodeći da će time u tom gradu biti "srce" sistema za celu Srbiju. Pojačaćemo borbu protiv narko tržišta u Novom Sadu, rekao Vučić.
Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa liderom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, rekao da to znači i dopunske investicije kao i nove informacione sisteme i pokazuje odnos vlade ne samo prema Vojvodini već i celoj Srbiji, što znači da vlada ne pravi razliku između Beograda i ostalih delova Srbije, prenosi Tanjug.

Vučić je izjavio da će u Novom Sadu biti pojačano prisustvo snaga bezbednosti u borbi protiv kriminaliteta i posebno protiv širenja narko tržišta, te da u tom smislu rezultate očekuje u najkraćem roku.
Premijer je rekao da je danas bio u kontaktu sa šefom Bezbednosno-informativne agencije i ministrom unutrašnjih poslova i da je s njima dogovoreno jačanje "i vidiljivo i nevidljivo" bezbednosnih snaga u Novom Sadu.
"Mislim da ćemo imati rezultate u najkraćem periodu", rekao je Vučić.
Prva vlada koja pokazuje da je Vojvodina deo Srbije 
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je aktuelna vlada prva koja pokazuje osećaj da je Vojvodina deo Srbije, prenosi Tanjug.
Čanak je rekao da je ključni dokaz za to odluka da se glavne nadležnosti EPS prebace u Vojvodinu, što mu je, tokom današnjeg sastanka, saopštio premijer. On je naveo da je, inače, samo pokretanje pitanja gašenja "Elektrovojvodine" doživljeno kao model otmice vojvođanske imovine.
"Do sada smo stalno bili u situaciji da smo mi dve strane. Ovo nije pitanje strana, već boljitka za građane", rekao je Čanak.
Primetivši da se u mnogim vojvođanskim pitanjima ne slaže sa premijerom, Čanak je rekao da se to odnosi i na ideju o formiranju vojvođanske policije.
Istina, on je kao na jedan od ključnih razloga za sastanak sa Vučićem, pomenuo upravo pronalaženje rešenja za efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala i organizovanog tržišta narkotika, koji, pre a njegovim rečima, ugrožavaju život građana, čemu su dokaz i gotovo svakodnevni obračuni kriminalnih grupa u Novom Sadu.
Čanak je ocenio kao anticivilazicijski čin nameru mađarske vlade o postavljanju zida na granici sa Srbijom kako bi se sprečio ulazak migranata.


 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.