Izvor: Radio 021, 28.Nov.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor i zaposleni u EPS-u u Kraljevu omogućili da se mini-hidroelektrana nelegalno priključi na struju

Šest osoba uhapšeno je zbog zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu, dok je još jedna osoba uhapšena zbog falsifikovanja službene isprave.

Uhapšeni su direktor "Elektrodistribucije" u Kraljevu Đ. A. (37), zaposleni na rukovodećim mestima u ovom ogranku M.S. (53), Lj.P. (62), D.M. (45) i G.M. (52), kao i radnik M.R. (35), koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i V.K. (45) bivši zaposleni u Privrednom društvu "Eurotermik" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << d.o.o, osumnjičen za falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da su Đ.A, M.S, G.M, Lj.P, D.M. i M.R. tokom 2017. godine, suprotno važećim procedurama EPS-a doneli više zvaničnih dokumenata sa lažnim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini-hidroelektrane "Dubočica 2" na distributivni sistem električne energije.

V.K. se sumnjiči da je svojim faksimilom i pečatom overio dokument da je "Eurotermik" izvela radove na izgradnji dalekovoda putem kojeg se ova mini hidroelektrana priključila na sistem električne energije, iako je znao da ova firma to nije uradila.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hapšenja u EPS-u zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Izvor: RTS, 28.Nov.2019

Policija u Kraljevu uhapsila je šest osoba zbog sumnje da su donele više zvaničnih dokumenata sa neistinitim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini-hidroelektrane "Dubočica 2" na distributivni sistem električne energije. Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je falsifikovala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.