Demostat: Kompanija MVM želi da vidi u svom vlasništvu Drinsko-Limske hidroelektrane

Izvor: Beta, 23.Maj.2023, 13:53

Demostat: Kompanija 'MVM' želi da vidi u svom vlasništvu Drinsko-Limske hidroelektrane

Hidroenergetski korpus koji mađarska kompanija "MVM" želi da vidi u svom suvlasništvu su Drinsko-Limske hidroelektrane kojih je 11, devet velikih i dve male, piše danas Demostat u svom tekstu."O kojih se 11 objekata radi, ne znamo, jer ni Elektroprivreda Srbije (EPS) ni Ministarstvo energetike nisu odgovorili na pitanja Demostata o ovom slučaju, ali kako nezvanično saznajemo, hidroenergetski korpus koji 'MVM' želi da vidi u svom suvlasništvu zapravo su Drinsko-Limske hidroelektrane", naveo je portal.U okviru ove celine nalaze se devet hidroelektrana (Bajina Bašta, RHE Bajina Bašta, Bistrica, Potpeć, Uvac, Kokin Brod, Zvornik, Ovčar Banja i Međuvršje), kao i dve male hidroelektrane (Vrelo i Radaljska Banja), a one poseduju i jednu fotonaponsku elektranu "Brana Lazići" u kojoj se struja proizvodi solarnim panelima.Kako je naveo portal, nadzorni odbor EPS-a u petak je odlučivao o predlogu da se 11 hidroelektrana izvuče iz EPS-a i prebaci u novu firmu koja bi bila formirana zajednički sa mađarskom kompanijom "MVM", a o tome nije obavestio javnost."Dokument u koji je Demostat imao uvid i čiju autentičnost može da potvrdi, a koji je u međuvremenu počeo da kruži i po društvenim mrežama, prikazuje dnevni red za sednicu Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije zakazanu za prošli petak, 18. maj, u kom ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mađari žele devet drinsko-limskih hidroelektrana?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2023

Hidroenergetski korpus koji mađarska državna kompanija MVM želi da vidi u svom suvlasništvu zapravo su Drinsko-limske hidroelektrane, preneo je danas Demostat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.