DS: Zaustaviti javnu nabavku EPS-a

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zaustaviti javnu nabavku EPS-a

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas zaustavljanje "nezakonite i štetne" javne nabavke za novi vizuelni identitet Elektroprivrede Srbije, za šta je EPS u svom budžetu predvideo oko 40 miliona dinara

"Ko pri zdravom razumu misli da je u ovom trenutku glavni problem EPS-a vizuelni identitet - vrsta logoa i boja koverte u kojima će građanima stići računi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za struju koji su pre dva meseca uvećani za 15 procenata novouvedenom akcizom?", rekao ministar privrede vlade u senci DS-a Milan Stefanović na konfrenciji za novinare u sedištu DS.

On je dodao da oko predviđene javne nabavke postoji još problema, i da subjektivnom procenom tima koji će dodeljivati posao svaka ponuda može da bude procenjena kao najbolja.

Prema njegovim rečima, to ukazuje na mogućnost korupcije i unapred dogovorenih načina plasmana javne nabavke.

"Svedoci smo da su Međunarodni monetarni fond i Fiskalni savet Srbije identifikovali upravo EPS kao javno preduzeće koje je, srednjoročno i dugoročno posmatrano, najveća pretnja fiskalnoj stabilnosti Srbije o kojoj se toliko govori u medijima ovih dana", kazao je Stefanović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.