Izvor: S media, 07.Feb.2013, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U EPS: Elektroprivredi nedostaje 450 milona evra!

Elektroprivredi Srbije (EPS) hitno je potrebno zaduživanje od 50 milijardi dinara, ili će se otvoriti put ka stečaju kompanije krajem marta, rekao je danas vršilac dužnosti generalnog direktora EPS Aleksandar Obradović.

On je na konferenciji za novinare uputio apel Upravnom odboru (UO) EPS da hitno zakaže sednicu i donese odluke koje će omogućiti da se izbegne taj scenario.

"Poslovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mora da obezbedi tih 50 milijardi dinara (oko 450 miliona evra) da ne bismo otišli u stečaj", istakao je čelnik EPS i dodao da za to zaduživanje nisu potrebne garancije države jer će novac tražiti od banaka na osnovu prihoda i poslovanja kompanije.

Obradović je kazao da Upravni odbor treba da donese odluke koje će omogućiti poslovodstvu da se na tržištu zaduži za 50 milijardi dinara, da se osnuje Privredno društvo EPS snabdevanje, što je uslov za početak procesa poskupljenja struje, kao i da se što pre osnuje operator distributivnog sistema.

(Beta)

FOTO: Beta/ vladimir Milovanović

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Prodaje se zgrada Jugoeksporta

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2013, 11:39

Agencija za privatizaciju Srbije ponudila je danas na prodaju zgradu kompanije Jugoeksport u stečaju u Kolarčevoj ulici u Beogradu, kao i još dve nekretnine, čija procenjena vrednost iznosi ukupno 5,8 milijardi dinara (oko 52 miliona evra).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.