Četiri strane firme otkupile tendersku dokumentaciju

Izvor: S media, 05.Jun.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri strane firme otkupile tendersku dokumentaciju

Četiri kompanije iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije otkupile su tendersku dokumentaciju za projekat modernizacije termoelektrane-toplane (TE-TO) Novi Sad, izjavio je pomoćnik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Zoran Manasijević.

"Zadovoljni smo, jer smo računali da će četiri ili pet kompanija otkupiti dokumantaciju. To je sasvim dovoljna garancija da će tenderska trka biti sasvim neizvesna i uspešna," rekao je Manasijević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
On je najavio da bi odredjeni rokovi i završetak tendera, koji je bio planiran za sredinu ove godine, mogli da budu pomereni u skladu sa zahtevima kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju, jer je u pitanju obiman posao.

Manasijević je izrazio očekivanje da će u toku ove godine biti izabran strateški partner za TE-TO Novi Sad koja bi, modernizovana, trebalo da bude u pogonu 2013. godine.

Taj projekat obuhvata modernizaciju TE-TO Novi Sad i izgradnju savremenog bloka za kombinovanu proizvodnju toplane i električne energije. Instalisana snaga tog postrojenja za dobijanje struje iznosiće od 400 do 500 megavata, a za proizvodnju toplotne energije 300 megavata.

Ukupna investiciona sredstva za modernizaciju TE-TO Novi Sad procenjena su na oko 200 miliona evra.

EPS i Grad Novi Sad osnovali su sredinom prošle godine Društvo za kombinovanu proizvodnju termoelektrične i toplotne energije "Energija Novi Sad", koje će sa izbranim strateškim partenerom izvršiti modernizaciju te termoelektrane-toplane.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.