Bruka sa računima za struju, smene u EPS-u

Izvor: Mondo, 22.Jan.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruka sa računima za struju, smene u EPS-u

EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, izjavio je danas v.d. direktor tog preduzeća Milroad Grčić, pošto je premijer Vučić objavio da postoje nepravilnosti oko decembarskih računa...

Foto: MONDO/Goran Sivački

Grčić je poručio da je pokrenuta istraga i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

On se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u ispostavljenim računima.

Tih problema, kako kaže, ima najviše u Beogradu i Nišu.

"Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgovorni će biti smenjeni. Imaćete imena već za nekoliko dana", rekao je Grčić u izjavi novinarima.

Građani koji su platili više od onog što je moglo da se očita, a pojedina brojila nisu ni očitavana, računi će im biti umanjeni ili će toliko manje platiti za februar i mart. Nadležni organi će sprovesti istragu, jer niko ne može da izmišlja visinu računa, jer želi da ostane u toploj sobi i mrzi ga da ide i očitava struju, rekao je danas premijer.

 Kako je objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene.

"Građani koji smatraju da su oštećeni ili da imaju nerealno veći račun, a sve kao posledicu neočitavanja brojila, mogu da reklamiraju račun, a mi ćemo sve ispitati i vrlo precizno pod našim nadzorom 1. februara biće očitana potrošnja za januar i ispravicehmo svaki račun. Niko neće biti oštećen", naglasio je Grčić.

On se izvinio i javnosti zbog nedovoljno preciznog informisanja EPS grupe, za šta je kao razlog naveo nedovoljne ili netačne informacije koje su stizale iz elektrodistribucija.

Podsetivši da je jutros imao sastanak sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, Grčić je rekao da je premijeru preneo šta se desilo u pojedinim elektrodistribucijama.

Vučić: Skandal sa računima za struju

"Žao mi je, jer je premijer ljut na EPS zbog ovog događaja. Međutim, potpuno legitimno je ljut, bez obzira što je EPS prošle godine vredno radio, što ima odlične rezultate i što je iznad očekivanja održan nivo spremnosti kompletnog elektrosistema", istakao je Grčić.

Za to su, dodao je, najzaslužniji operativci EPS-a na terenu.

Šok zbog visokih računa za struju

Grčić je dodao da je, prema statistici, potrošnja električne energije zimi povećana u proseku za 22 odsto, ali da to nije razlog previskoh računa.

"Uvećana potrošnja postoji, ali imamo problem u Nišu i Beogradu. Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgvorni će biti smenjeni", ponovio je Grčić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS: Umanjićemo račune svim oštećenim građanima, u Vojvodini nije bilo žalbi

Izvor: Radio 021, 22.Jan.2017

"Elektroprivreda Srbije" saopštila je da će u narednih nekoliko dana završiti istragu oko uvećanih decembarskih računa za struju i obeštetiti sve građane kroz naredni račun...Kako je saopšteno iz EPS-a, do problema je došlo zbog neočitavanja brojila na teritorijama elektrodistribucija u Nišu...

Nastavak na Radio 021...

DS traži smenu direktora EPS-a

Izvor: Beta, 23.Jan.2017, 14:00

Demokratska stranka danas je zatražila smenu vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića zbog uvećanih decembarskih računa za struju, organizovanje transparentnog konkursa za izbor novog direktora i potpunu rekonstrukciju elektroprivrednog sistema u Srbiji."Ljudi vode računa...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.