Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Otpremnine za radnike EPS-a od pet do 27 prosečnih bruto plata

Elektroprivreda Srbije (EPS) isplatiće basnoslovne otpremnine radnicima koji se prijave za dobrovoljni odlazaka iz firme, u iznosu od pet do 27 prosečnih bruto plata ostvarenih u prvih šest meseci ove godine, piše današnji Blic.

Navedeno je da je prosečna bruto plata u EPS-u u tom periodu bila 80.000 dinara.

Otpremnine će dobiti radnici koji do decembra ispune neki od uslova za penziju, a prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se dobrovoljno za napuštanje preduzeća.

Procenjeno je, kako objašnjava Blic, da ima veliki broj ljudi koji ispunjvaju jedan od uslova za penzionisanje, ali kojima zakon omogućava da rade dok ne ispune i godine staža i starosti, pa se oni stimulišu da napuste kompanju.

Prijavljivanje za dobrovoljni odlazak iz EPS-a je već počelo i trajaće do kraja septembra. Odluko o iznosu otpremnina doneo je Nadzorni odbor u dogovoru sa sindikatima i rukovodstvom preduzeća.

List podseća da je Međunarodni monetarni fond tražio da na spisku zaposlenih u EPS-u bude manje 1.000 ljudi.

Po pisanju Blica, interesovanje za odlazak iz EPS-a uz stimulativne otpremnine je ogromno i procene su da će to preduzeće napustiti oko 2.000 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otpremnine u EPS-u od pet do 27 prosečnih bruto plata?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2016

Elektroprivreda Srbije (EPS) isplatiće basnoslovne otpremnine radnicima koji se prijave za dobrovoljni odlazaka iz firme, u iznosu od pet do 27 prosečnih bruto plata ostvarenih u prvih šest meseci ove godine, piše današnji Blic...Navedeno je da je prosečna bruto plata u EPS-u u tom periodu bila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.