Blic: Dubravka Đedović na čelu Skupštine EPS-a

Izvor: Beta, 25.Apr.2023, 16:18

Blic: Dubravka Đedović na čelu Skupštine EPS-a

 Vlada Srbije je donela odluku da Skupštinom akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) predsedava Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike, koja će ujedno biti i njen jedini član, saznaje danas "Blic Biznis".Prema nezvaničnim informacijama Blica za dve nedelje biće imenovan i Nadzorni odbor AD EPS.Pre oko nedelju dana upisom akcija EPS-a u Centralni registar, EPS je zvanično promenio status u akcionarsko društvo čiji je država jedini vlasnik.Đedović je nedavno izjavila i da očekuje da će se, ako u EPS-u budu pravi ljudi na pravim mestima, koje traže i na međunarodnom tržištu rada, efekti promena videti za 12 meseci.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dubravka Đedović biće na čelu Skupštine EPS AD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Vlada Srbije donela je odluku da na čelu Skupštine Elektroprivrede Srbije AD bude ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, saznaje Tanjug.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đedović: Država želi da unapredi upravljanje u EPS-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2023, 11:42

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je danas da je iza transformacije Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo stala država jer želi da unapredi upravljanje, a u javnim preduzećima ima ograničenja i više političkih upliva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.