Biće dovoljno struje u Srbiji

Izvor: S media, 31.Maj.2009, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće dovoljno struje u Srbiji

Ministar energetike Srbije Petar Škundrić izjavio je da se tekući poslovi na održavanju postrojena Elektroprivrede Srbije (EPS) odvijaju normalno i izrazio uverenje da će Srbija biti dobro snabdevena strujom.

"EPS se veoma ozbiljno stara o tome da se sve što je potrebno na vreme uradi i ja verujem da će Srbija biti dobro snabdevana električno energijom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao što je to bilo i do sada", kazao je on agenciji Beta.

Škundrić je najavio da će u utorak, 2. juna, početi obnova Hidrocentrale "Bajina Bašta", a u ovoj godini bi trebalo da se završe i sve pripreme za obnovu dva termobloka u postrojenju "Drmno", u Termoelektrani "Kostolac".

Ukoliko ne bude mogućnosti da EPS iz sopstvenih sredstava finansira te projekte, naglasio je, Srbija će povući kredite da bi se uradio generalni remont "Kostolca".

Srpski ministar energetike je precizirao da se radi o produžetku trajanja i povećanju kapaciteta termoblokova u Termoelektrani "Kostolac" i dodao da su sve predradnje obavljene.

"U toku su završni razgovori oko obezvedjivanja novca za rekonstrukcije", kazao je ministar energetike Srbije Petar Škundrić agenciji Beta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.