Bez poskupljenja struje do kraja godine

Izvor: BKTV News, 06.Sep.2013, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez poskupljenja struje do kraja godine

Prvi čovek EPS-a Aleksandar Obradović rekao da električna energija u Srbiji neće poskupljivati do kraja godine. Mere protiv odgovornih u elektrodistribucijama sledeće nedelje, najavio Obradović.
Struja u Srbiji neće poskupljivati do kraja godine, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora “Elektroprivrede Srbije” Aleksandar Obradović.
Na konferenciji za novinare povodom obeležavanja godinu dana od stupanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na dužnost prvog čoveka EPS-a, Obradović je kazao da EPS neće predlagati nova poskupljenja struje za tarifne kupce do kraja godine.
Obradović je podsetio da je struja u Srbiji za domaćinstva poskupela 1. avgusta u proseku za 10,9 odsto.
Kako je rekao, cena bi trebalo da bude povećana za 38 procenata da bi bila tržišna, ali imajući u vidi socijalnu politiku, odlučeno je da bude 10,9 odsto.
Obradović je najavio da će sledeće sedmice biti preduzete mere protiv odgovornih za probleme nastale u početku rada preduzeća “EPS snabdevanje”. On je rekao da se ti problemi odnose i na gužve na šalterima elektrodistribucija i probleme sa dostavljanjem i plaćanjem računa.
“Analiza rada biće završena do kraja dana i dostavljena Ministarstvu energetike, a tokom sledeće nedelje u saradnji sa Ministarstvom biće preduzete i aktivnosti da se problemi reše”, rekao je Obradović.
Prvi čovek EPS-a je naglasio da će predložiti i smenjivanje odgovornih i uvođenje kriznih mera.
On je istakao da su od pet elektrodistribucija tri bile na nivou zadatka, jedna na granici, a jedna u katastrofalnom stanju.
Obradović je rekao da su sa analizom rada počeli mesec dana pre nego što je ministarka energetike Zorana Mihajlović posetila šaltere “Elektrodistribucije Beograd”.
Za snabdevanje strujom od 1. jula zaduženo je preduzeće “EPS snabdevanje”, umesto elektrodistribucija.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Gužve s računima smenjuju direktore

Izvor: Politika, 06.Sep.2013

Aleksandar Obradović, prvi čovek EPS-a, više puta ponovio da su za javašluk i neplaćanje računa za struju krive prethodne vlade ..Za gužve na šalterima elektrodistribucija izazvanih najnovijim računima za struju postoji personalna odgovornost zbog koje će biti predloženo smenjivanje odgovornih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.