Antić: Struja neće poskupeti od 1. aprila

Izvor: Prva.rs, 26.Mar.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Struja neće poskupeti od 1. aprila

"Do kraja grejne sezone, kao što sam više puta rekao, neće biti korekcija cene električne energije, tako da od 1. aprila cena struje ostaje ista", rekao je ministar novinarima u pauzi Četvrte konferencije regionalnog poslovnog kluba Biznis plus.

On je rekao da Vlada Srbije nastavlja razgovore i sa EPS-om i sa Agencijom za energetiku ali i sa međunarodnim finansijskim institucijama koje rade monitoring naših javnih finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ali i monitoring javnih preduzeća.
"Nema dileme, ja mislim da je to javnosti jasno da smo mi pod ozbiljnim pritiskom pre svega MMF-a ali i EBRD i Svetske banke, da u vremenu pred nama učinimo da cena električne energije dođe na ekonomski nivo, ali Vlada Srbije pokušava da, uvažavajući stanje i socijalno-ekonomske mogućnosti građana, učini da to bude postepeno i da traje u dužem nizu godina", rekao je Antić.

On je podvukao da su razgovori u toku i da će obavestiti javnost o rezultatima dogovora.
Srbijagas će od 1. jula poslovati kroz dve odvojene firme, izjavio je Antić.

On je rekao da će ovo preduzeće od 1. jula postati holding i radiće kroz dve odvojene firme - jedna će se baviti skladištenjem i transportom gasa, a druga trgovinom.

Ministar je, na konferenciji za novinare, rekao da se radi i na reformi Elektroprivrede Srbije.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.