Antić: Pokušavamo da rešimo problem sa zaposlenima u Kostolcu

Izvor: Prva.rs, 26.Mar.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Pokušavamo da rešimo problem sa zaposlenima u Kostolcu

"Ukoliko postoji mogućnost i ekonomska opravdanost za vraćanje četiri preduzeća u rudarskom basenu Kostolac, pod okrilje Elektroprivrede Srbije (EPS), onda to treba učiniti", rekao je Antić novinarima u Hajatu.

Istakavsi da on ne robuje prošlim vremenima i odlukama, ministar je kazao da će sa zaposlenima pokušati da nađe najracionalnije rešenje.
"Pokušavamo da nađemo neko rešenje koje će biti smisleno, održivo, u najboljem interesu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << EPS-a, ali i zaposlenih u tim kompanijama", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, ta preduzeća su izdvojena iz osnovne delatnosti EPS-a u periodu od 2003. do 2005. godine i to je bio tada deo aranžmana s MMF-om, ali su reverzibilni procesi, koji treba da vrate status tih preduzeća na staro - teški.

Naglašavajući da je on pristalica razgovora i da o svemu treba razgovarati, ministar energetike je rekao da bi najpre trebalo napraviti tehno-ekonomsku analizuju koja će pokazati da li je vraćanje ta četiri preduzeća u sastav EPS-a dobro za te kompanije i za EPS.

Ukoliko postoji mogućnost i ekonomska opravdanost, prema Antićevim rečima, onda treba vratiti te firme u okrilje EPS-a, jer on "ne robuje prošlim vremenima i prošlim odlukama".

Protesti u Kostolcu ušli su treći dan blokadom prilaznih puteva gradu Kostolcu i postrojenjima EPS-a. Zbog protesta onemogućen je dolazak više od dve hiljade radnika Privrednog društva "Termoelektrane - KO Kostolac" na posao.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Kostolački radnici traže da se vrate u sistem EPS-a

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 01:02

Radnici četiri kostolačka preduzeća nastavili su blokadu pristupnih saobraćajnica Kostolcu i termoenergetskim objektima "TE-KO Kostolac". Oni traže povratak u sistem EPS-a, iz koga su njihova preduzeća izdvojena pre deset godina. Ministar Aleksandar Antić kaže da će Vlada pokušati da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.