Prijave protiv pripadnika bivše JNA u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv pripadnika bivše JNA u Sarajevu

SARAJEVO -

Uprava policije Federacije BiH podnela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv 13 oficira i vojnika nekadašnje kasarne JNA "Maršal Tito" za ratni zločin protiv civila u Sarajevu 1992. godine.

U krivičnoj prijavi se navodi da je iz kasarne otvarana vatra na sarajevska naselja Marijin dvor, Pofalići, Velešići, i ubijeno ili ranjeno više civila, i da su oštećeni civilni objekti, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Deset oficira bivše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << JNA tereti se po principu individualne i komandne odgovornosti, jer su propustili da preduzmu mere da spreče ta krivična dela.

Osobe, čiji su inicijali I.D. i Ž.S. terete se da su pucala iz vatrenog oružja na civile i vozila Hitne pomoći.

R.T. je prijavljen da je pucao na naselje Pofalići, a Ž.J. da je iz ručnog bacača ispaljivao rakete na civilne automobile na ulici koja se sada naziva ulicom Zmaja od Bosne.

Prijava je podneta i protiv NN pripadnika tadašnje JNA za ratni zločin protiv civila, saopštila je Federalna uprave policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivične prijave protiv oficira i vojnika bivše JNA

Izvor: Studio B, 07.Jul.2011

Uprava policije Federacije BiH podnela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv 13 oficira i vojnika nekadašnje kasarne JNA "Maršal Tito" za ratni zločin protiv civila u Sarajevu 1992. godine...U krivičnoj prijavi se navodi da je iz kasarne otvarana vatra na sarajevska naselja Marijin dvor, Pofalići,...

Nastavak na Studio B...

Federalna policija BiH podnela izveštaj protiv 13 lica JNA

Izvor: Blic, 07.Jul.2011

BANJALUKA - Službenici Federalne uprave policije (MUP Federacije Bosne i Hercegovine) podneli su Tužilaštvu BiH izveštaj o počinjenim krivičnim delima protiv 13 lica bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela ratnog zločina u periodu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.