Dogovor o dovršenju Hrama na Vračaru

Izvor: Blic, 17.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o dovršenju Hrama na Vračaru

U Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, u okviru majskog zasedanja Sabora Srpske pravoslavne crkve, juče je održana redovna sednica Centralnog tela za dovršenje Spomen-hrama Svetog Save na Vračaru.

To telo čine predstavnici Svetog arhijerejskog Sinoda i svi Episkopi Srpske pravoslavne crkve iz celog sveta. Na sednici su podneti izveštaji o građevinskim radovima u proteklih godinu dana i Dinamički plan budućih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radova, o predstojećim radovima u mozaiku, finansijski izveštaj, kao i o bogosluženju, svetkovinama i značajnim posetama u Hramu. Posle sednice u Hramu je služen parastos preminulim ktitorima-zadužbinarima, velikim dobrotvorima, dobrotvorima i priložnicima.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.