Osiguranje poljoprivrede – najsigurniji vid ulaganja u proizvodnju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 12:17

Osiguranje poljoprivrede – najsigurniji vid ulaganja u proizvodnju

Kompanija „Dunav osiguranje“ donosi brojne popuste tokom maja, meseca osiguranja poljoprivrede

Kompanija „Dunav osiguranje”, kao lider u osiguranju poljoprivrede na domaćem tržištu, tokom akcije „Maj – mesec poljoprivrede“ pripremila je specijalne pogodnosti za sve one koji žele da osiguraju svoju proizvodnju. Učestale vremenske nepogode, kao posledica klimatskih promena, poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina prave velike štete poljoprivrednim gazdinstvima, zbog čega osiguranje poljoprivrede predstavlja najsigurniji način da poljoprivrednici zaštite svoja dobra tokom čitave godine.

- U periodu od 1. do 31. maja, Kompanija „Dunav osiguranje“ odobrava specijalne popuste, i to 10% na osiguranje useva, plodova i životinja, kao i 15% na osiguranje useva i plodova na području AP Vojvodine ukoliko se osiguranje ugovara istovremeno kada i osiguranje od suše, kako za pravna tako i za fizička lica. Kao nacionalna osiguravajuća kuća, Kompanija ‘Dunav osiguranje’ posebnu pažnju i ove godine poklanja osiguranju poljoprivrede i značaju koji ovaj vid finansijske zaštite ima za ekonomski prosperitet naše zemlje - istakao je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“.

Prilagođavajući svoju ponudu zahtevima tržišta, Kompanija je uvela jedinstvenu uslugu namenjenu poljoprivrednicima na teritoriji Vojvodine - osiguranja od nedostatka vlažnosti, tj. suše. Uvođenjem te usluge, Kompanija „Dunav“ ima za cilj da stimuliše poljoprivrednike da više investiraju u proizvodnju useva, smanjujući pritom rizik od gubitka prihoda. Suša, kao jedan od najvećih poljoprivrednih rizika ostavlja nesagledive posledice na useve i plodove, te se uz ovakav vid zaštite rizici svode na minimum.

- Ne treba zaboraviti ni mere države, koja poljoprivrednicima koji osiguravaju svoju proizvodnju omogućava subvencionisanje premije i na taj način promoviše ovu vrstu osiguranja. Iz toga razloga, posebnu pažnju posvećujemo edukaciji i boljoj informisanosti naših poljoprivrednika, kako bismo doprineli stvaranju što boljih uslova za razvoj ekonomskog ambijenta naše zemlje - istakao je Bojan Raičević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.