Odblokiran Dunav kod Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokiran Dunav kod Novog Sada

NOVI SAD -

Odblokiran je Dunav kod Novog Sada. Brodovi preduzeća "Dunav agregati", koji su tri dana blokirali rečni saobraćaj, uklonjeni su. U lučkoj kapetaniji kažu da je to učinjeno po njihovom nalogu, dok štrajkači tvrde da su samoinicijativno sklonili lađe, ali samo do utorka. Oni pokušavaju da blokadom reke dobiju zaostale plate i doprinose.

Kako je agenciji Beta rečeno u sindikatu, s direktorom i vlasnikom firme je dogovoreno da im u utorak 17. aprila, budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uplaćene tri zaostale plate i doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Reporter agencije Beta uverio se na licu mesta da je većina blokiranih brodova već otplovila Dunavom iz Novog Sada, a tri broda "Dunav agregata" su privezana uz obalu.

Brodove je do obale, u dogovoru s Lučkom kapetanijom, prevezao brod iz Osijeka koji je prethodnih dana bio blokiran, a iz "Dunav agregata" je najavljeno da će u utorak radikalizovati protest, ako rukovodstvo ne ispuni obećanje.

Prema rečima sindikalnog rukovodioca u preduzeću Milivoja Šujdovića, 36 radnika provelo je noć na brodovima, a u blokadi je bilo više od 20 komercijalnih brodova.

Radnici "Dunav agregata" blokirali su 11. aprila Dunav na jedan kilometar nizvodno od ušća Kanala DTD u tu reku, brodovima tog preduzeća "Petrovaradin", "Mišeluk" i "Podbara".

Radnici su kazali da su bili prinuđeni na blokadu, jer im se niko od predstavnika poslovodstva ili vlasti nije obratio od ponedeljka, kada su počeli štrajk, nezadovoljni jer im poslodavac duguje šest plata.

Oni su se izvinili svim lađarima i dodali da nisu imali drugog načina da skrenu pažnju na 470 radnika koji su "dovedeni do ruba egzistencije".

"Dunav agregati" je preduzeće koje je nastalo privatizacijom nekadašnje velike firme "Heroj Pinki".

Ovo brodarsko preduzeće nalazi se u okviru "Dunav grupe", čiji je vlasnik biznismen Dušan Borovica.
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.