Ustavni sud odbacio žalbu Dunav osiguranja

Izvor: Beta, 10.Maj.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud odbacio žalbu Dunav osiguranja

BEOGRAD, 10. maja 2011. (Beta) - Upravni sud Srbije u utorak je odbacio žalbu Dunav osiguranje na odluku Komisije za zaštitu konkurencije da je dogovorom o iznosima premija osiguranja, u kojem je učestovala i ta kompanija, narušena tržišna konkurencija.

Sud je na taj način potvrdio pravosnažnost odluka Komisije za zaštitu konkurencije da je Sporazumom Udruženja osiguravača Srbije o najvišim iznosima provizija u uslovima plaćanja ograničena konkurencija u pružanju usluga osiguranja.

Upravni odbor Udruženja osigurača Srbije je propisao tarife premije za osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih i priključnih vozila od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima, čime se, prema oceni Komisije, bitno sprečava i ograničava konkurencija na tržištu.

Članice Udruženja osiguravača su, kako je navedno u obrazloženju presude Upravnog suda, utvrdile iste cene premija osiguranja, sa istim datumom početka primene. "Potrošač, koji je obavezan da zaključi ugovor o osiguranju od autoodgovornosti, nema mogućnost izbora osiguranja u pogledu cene", ocenio je Upravni sud.

Komisija za zaštitu konkurencije podnela je sredinom 2009. godine prekršajnu prijavu protiv Udruženja osiguravača Srbije zbog nedozvoljenog dogovora o formiranju jedinstvene cene osiguranja od autoodgovornosti.


Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbačena žalba "Dunav osiguranja"

Izvor: S media, 10.Maj.2011

Upravni sud Srbije danas je odbacio žalbu Dunav osiguranje na odluku Komisije za zaštitu konkurencije. Sud tvrdi da je dogovorom u kome je ova kompanija učestvovala narušena tržišna konkurencija. ..Sud je na taj način potvrdio pravosnažnost odluka Komisije za zaštitu konkurencije da je Sporazumom...

Nastavak na S media...

USTAVNI SUD ODBACIO ŽALBU DUNAV OSIGURANJA

Izvor: Kurir, 10.Maj.2011

BEOGRAD - Upravni sud Srbije danas je odbacio žalbu Dunav osiguranje na odluku Komisije za zaštitu konkurencije da je dogovorom o iznosima premija osiguranja, u kojem je učestovala i ta kompanija, narušena tržišna konkurencija...Sud je na taj način potvrdio pravosnažnost odluka Komisije za zaštitu...

Nastavak na Kurir...

Odobreno formiranje Sogas osiguranja

Izvor: Beta, 11.Maj.2011, 11:49

BEOGRAD, 11. maja 2011. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncetraciju na tržištu koja će nastati zajedničkim ulaganjem Srbijagasa i ruskog Sogasa u osiguravajuću kompaniju u Srbiji, objavljeno je u sredu na sajtu Komisije www.kzk.org.rs...Kako se navodi na sajtu, odluka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.