NIKO NIJE KRIV?! Svi oslobođeni za “aferu citostatik”!

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jul.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKO NIJE KRIV?! Svi oslobođeni za “aferu citostatik”!

Apelacioni sud u Beogradu stavio je tačku na “aferu citostatici” u kojoj se 12 osoba teretilo da je tokom 2000. godine oštetili razna državna preduzeća za višemilionske iznose za račun tadašnjeg JUL-a i potvrdio oslobađajuću presudu za svih 12 optuženih.

Bivši direktori Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, “Energoprojekta”, “Dunav osiguranja”, “Galenike”, Instituta “Torlak”, ŽTP-a i ostalih sklapali su ugovore sa preduzećem “Alfa >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 23”, čiji je osnivač bio JUL. U to ime su preduzeću uplaćivane pare, koje su odlazile JUL-u, a da nikakve usluge nisu izvršene, piše Alo.

Prvu presudu Okružnog suda iz 2005. kojom su bili osuđeni na ukupno 22 godine, ukinuo je Vrhovni sud 2008. i vratio na ponovno suđenje. Novim presudama iz 2009, samo dvojica optuženih Miodrag Cvijić, director “Energoprojekta”, i Petar Marković, director “Alfa 23”, bila su osuđena na uslovne kazne. Na odluku su se žalili njihovi advokati i tužilac, a Apelacija je donela konačnu reč.

Kako se navodi u obrazloženju Apelacionog suda, njima se na teret najpre stavljala zloupotreba službenog položaja, a izmenama Krivičnog zakonika je to delo prekvalifikovano u zloupotrebe položaja odgovornog lica. Međutim, sud ih je oslobodio optužbe, jer je našao da dela za koja su okrivljeni po zakonu nisu krivična dela, piše Alo.

Izvor: Telegraf
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIKO NIJE KRIV?! Svi oslobođeni za “aferu citostatik”!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Jul.2014

Apelacioni sud oslobodio je optužbe svih 12 osoba kojima se na teret stavljalo da su tokom 2000. godine oštetili razna državna preduzeća za višemilionske iznose za račun tadašnjeg JUL-a, jer je našao da dela za koja su okrivljeni po zakonu nisu krivična dela

Nastavak na Telegraf.rs...

Svi oslobođeni za ''aferu citostatik''

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2014

Apelacioni sud u Beogradu stavio je tačku na “aferu citostatici” u kojoj se 12 osoba teretilo da je tokom 2000. godine oštetili razna državna preduzeća za višemilionske iznose za račun tadašnjeg JUL-a i potvrdio oslobađajuću presudu za svih 12 optuženih...Foto: Ilustracija..Protiv Radoslava...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.