Indeksi Beogradske berze u plusu, promet slab

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 18:34

Indeksi Beogradske berze u plusu, promet slab

Indeksi Beogradske berze završili su trgovački dan u plusu, dok je investiciona aktivnost na trgovanju bila slaba.Ukupan promet na Berzi iznosio je 17,5 miliona dinara (oko 149,4 hiljade evra). Oba indeksa su ojačala za nepunih 0,2 procenta. BELEX 15 je zaključen na 811,69 poena, a BELEXlajn na 1.767,78 poena.

Najviše je trgovano akcijama "Dunav osiguranja", u iznosu od 2,5 miliona dinara, uz rast cene na dnevnom nivou za približno 0,2 odsto na 1.106 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Naftna industrija Srbije je registrovala oštar pad vrednosti od 0,9 posto na 659 dinara, uz promet nešto manji od 0,9 miliona dinara, dok je dobitnike dana predvodio Metalac iz Gornjeg Milanovca sa skokom cene znatno iznad 3,1 odsto na 1.599 dinara, uz realizaciju ispod 0,2 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske kompanije "Filip Moris" je naglo pala, za skoro 6,0 procenata na 7.100 dinara, uz neveliko trgovanje.

Reosiguravajuća kuća DunavRE je isprometovana na MTP tržiištu za nepunih 12,3 miliona dinara po ceni od 1.950 dinara, za 7,1 odsto nižoj nego na prethodnoj sesiji.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je simbolično.

Četiri serije državnih obveznica, jedna dinarska i tri denominovane u evrima ostvarile su ukupan promet od 1,4 miliona dinara (12,4 hiljade evra).
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.