Dunav planira da se vrati u BIH

Izvor: B92, 28.Avg.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav planira da se "vrati" u BIH

Banjaluka -- Dunav osiguranje Beograd proširiće poslovanje na čitavu teritoriju Bosne i Hercegovine (BiH), a ima planove da se proširi i u druge države u regionu.

Član Izvršnog odbora te kompanije Rajko Tepavac kaže da Dunav osiguranje namerava da se vrati na tržište BIH i da će akcenat poslovanja biti na korporativnim klijentima u većim gradovima BiH, i da će kasnije delatnost proširiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na poslove sa stanovništvom.

Tepavac je rekao da borba za tržište neće biti laka, jer je konkurencija veoma jaka, naročito od kompanija iz zapadne Evrope i dodao da će Dunav osiguranje pratiti poslovanje srpskih kompanija na tim prostorima i na taj način pomoći privredi Srbije.

Odgovarajući na pitanje na koja tržišta Dunav osiguranje planira da proširi poslovanje, Tepavac je rekao da će Dunav osiguranje pratiti

širenje kompanija iz Srbije, pri čemu će akcenat biti na državama bivše Jugoslavije i neke druge susede, koji su već u EU.

"Kosig Dunav osiguranje je vodeća osiguravajuća kompanija u RS sa više od 20 odsto tržišnog učešća i ima planove da to tržišno učešće zadrži do kraja godine", izjavio je generalni direktor te banjalučke kompanije Gruja Komljenović.

Prema njegovim rečima, svetska ekonomska kriza zahvatila je i sektor osiguranja u RS, što se oseća kroz manje investicija, pad privredne aktivnosti i manju prodaju novih vozila, tako da će 2009. biti godina zadržavanja novoa tekućeg poslovanja i likvidnosti.

Dunav osiguranje kupilo je Kosig osiguranje septembra 2006. i u toku je treća faza dokapitalizacije u kojoj će Dunav osiguranje Beograd uložiti oko 8,34 miliona konvertibilnih maraka (oko 4,15 miliona evra).

Oko 95 odsto poslovanja Kosig Dunav osiguranja u Republici Srpskoj otpada na neživotno, a pet odsto na životno osiguranje, naveo je Komljenović, dodajući da se 95 procenata polisa neživotnog osiguranja odnosi na poslove osiguranja od auto odgovornosti, a 25 odsto na ostale vrste imovinskih osiguranja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.