„Dunav osiguranje“ dokapitalizacijom jača tehničke rezerve

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dunav osiguranje“ dokapitalizacijom jača tehničke rezerve

BANJALUKA, „Dunav osiguranje“ Banjaluka emotovaće akcije vrijedne 5,07 miliona KM, a novac prikupljen emisijom biće iskorišćen za jačanje tehničkih rezervi i poboljšanje solventnosti društva. U danas objavljenom Javnom pozivu za upis i uplatu 12. emisije redovnih akcija postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine navedeno je da će biti emitovano 50.686 redovnih akcija nominalne vrijednosti 100 KM. Pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << preče kupovine imaju postojeći akcionari srazmjerno njihovom učešću u akcijama s pravom glasa, a početak upisa i uplate akcija po osnovu preče kupovine je 21. novembar. Pravo preče kupovine se može ostvariti u roku od 15 dana od dan početka uplate. Ukoliko nakon tog roka preostane akcija one će biti ponuđene drugim fizičkim i pravnim licima koji nisu kvalifikovani investitori. Direktor „Dunav osiguranja“ Stevo Aničić rekao je danas za CAPITAL da će nakon ove emisije njihove tehničke rezerve biti u potpunosti popunjene i da će time ispoštovati zahtjeve Agencije za osiguranje RS. „Nemamo nikakvih problema sa poslovanjem niti sa isplatom šteta. Problem bio što nismo imali u potpunosti popunjene tehničke rezerve što nam je regulator zamjeri, ali sa krajem godine i taj problem ćemo riještiti što će dovesti do potpune stabilizacije društva“, kazao je Aničić. CAPITAL: M.Č.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zakazana licitacija kompletne imovine bijeljinske „Šećerane“

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2016

BANJALUKA, Stečajni upravnik Lazo Đurđević zakazao je za 14. decembar licitaciju za prodaju 23,7 miliona maraka vrijedne imovine Fabrike šećera Bijeljina. Na licitaciji će biti ponuđeni poslovni i pomoćni objekti i zemljište, te pokretna imovina kao što su oprema, rezervni dijelovi, alat,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.