Izvor: S media, 30.Jun.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antonić bio i u Upravnom odboru Dunav osiguranja

Antonićeva veza sa osiguravajućom kućom „Dunav“ ne završava se samo na trogodišnjem članstvu u UO ove osiguravajuće kuće. Zanimljivo je i to da je sin Mile Jezdimirović, direktorke ove osiguravajuće kompanije, takođe bio zaposlen u Agrobanci.

S obzirom na to da je ova direktorka „Dunav osiguranja“ zapravo kadar socijalista, ovo je još jedna veza koja Dušana Antonića posredno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << spaja sa Socijalističkom partijom Srbije.

Dušana Antonića sa socijalistima ne spaja samo Mila Jezdimirović. Kako je “Blic” već prethodnih dana pisao, Antonić je posredno bio blizak socijalistima i preko Dragoljuba Vučićevića, čelnog čoveka „Velefarma“ povezanog sa bivšim “SPS rukovodstvom” „Galenike“, a koji Agrobanci duguje 20 miliona evra zajma.

Fond PIO tuži državu!

Sve veze Zvonka Nikezića i Mirka Cvetkovića

Ko će odgovarati za propast Agrobanke?

Treba, međutim, pomenuti i to da su, kako “Blic” saznaje, mnogi politički funkcioneri iz gotovo svih političkih partija, počevši od DSS-a, preko DS-a i SNS-a do SPS-a, bili blisko povezani sa bivšim čelnim čovekom Agrobanke koji je smenjen krajem protekle godine zbog ogromnih gubitaka koji su banku odveli u propast.

Na poziciji člana UO „Dunava“ Dušan Antonić se nalazio kao predstavnik akcionara Agrobanke koji su imali svoj udeo u najvećoj osiguravajućoj kući u Srbiji.

- Kako je Agrobanka u međuvremenu prodala akcije Kompanije „Dunav osiguranje“ a.d.o. i time prestala da bude akcionar kompanije, odlučeno je da se Dušan Antonić razreši članstva u Upravnom odboru kompanije sa 31. januarom 2012. godine - kažu za “Blic” u ovoj osiguravajućoj kući.

Pored plate koju je, dakle, poslednje tri godine primao između ostalog i kao član Upravnog odbora „Dunav osiguranja“, Antoniću je 2009. godine pored redovnih primanja dodeljena i nagrada za uspešne poslovne rezultate od 800.000 evra. Podsećanja radi, Agrobanka je upravo te godine odobrila najveći broj problematičnih zajmova.

Čovek koji je banku odveo u propast inače je nosilac priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” kao najbolje ocenjeni bankar u 2005. godini, a takođe je proglašen i za najboljeg menadžera u 2006. godini u oblasti bankarstva.

Antonić je u moru problematičnih kredita čak i svom sinu odobrio zajam od pet miliona evra, a koji je, naime, uplaćen za firmu “Drina timber” čiji je suvlasnik Milan Antonić, takođe zaposlen u Agrobanci.

(Blic, Foto: Blic: S. Đalić)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.