Vučić: Uskoro konkurs za direktora EPS

Izvor: Kurir, 08.Mar.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro konkurs za direktora EPS

KOPAONIK - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će što pre biti organizovan javni konkurs za izbor novog generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) i naglasio da su važne reforme koje su u tom preduzeću već započete.

Vučić je rekao da je kupovina dva audija bila samo kap u čaši za smenu prethodnog direktora. "Bilo je tu dobrih stvari, a bilo je i neprihvatljivih. Ići ćemo što pre na javni konkurs, i nadam se da ćemo imati dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare na Kopaoniku.

Kako je rekao, važne su reforme koje su u tom preduzeću već započete. Na pitanje da li ima druge vrste odgovornosti bivšeg direktora Aleksandra Obradovića, Vučić je rekao da je to pitanje za nadležne državne organe. Vučić je rekao i da se mora rešiti višak zaposlenih u EPS-u, ali da ne zna kako će to učiniti.

"Budemo li dobili poverenje, ne znam ko će da dobije (izbore), ali nećemo posustati", odgovorio je Vučić. Kako je rekao, da zna rešenje, izvukao bi ga kao kec iz rukava jer bi time lako završili petu reviziju aranžmana sa MMF. On je prethodno rekao da su radnici tog javnog preduzeća tražili da oni koji će biti tehnološki višak dobiju otpremnine od 1.500 evra po godini staža. Posle toga, zaposleni u EPS su zahteve spustili na 900 evra.

Autor: Tanjug,Foto: Zorana Jevtić
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.