Vlasnica Kanala 9 i posle sastanka u REM-u nastavlja štrajk glađu

Izvor: RTS, 03.Maj.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnica Kanala 9 i posle sastanka u REM-u nastavlja štrajk glađu

Vlasnica novosadskog Kanala 9, Maja Pavlović, koja 19. dan štrajkuje glađu, razgovarala je sa članicom Regulatornog tela za elektronske medije Aleksandrom Janković i rekla da neće prestati sa štrajkom očekujući da se ispune njena prva četiri zahteva. Pavlovićeva dobila poziv na sastanak u Vladi u utorak.
Aleksandra Janković je rekla da će Regulatorno telo za elektronske medije (REM) posredovati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << između Pavlovićeve i institucija, odnosno da će stupiti u kontakt sa premijerkom i na taj način pomoći vlasnici Kanala 9.

Jankovićeva je istakla da strahuje za zdravlje Pavlovićeve, koja štrajkuje glađu već 19. dan. 
Pavlovićeva je zahvalila REM-u što su je primili i predočila im zahteve.
U međuvremenu, N1 javlja da je Pavlovićeva dobila poziv za sastanak u Vladi u utorak 7. maja. 
Među prva četiri zahteva Pavlovićeve su da Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) povuku sva izvršenja i vrate Kanalu 9 sav novac koji su "skinuli" po presudama, za koje tvrdi da su nezakonite.
Od Ministarstva telekomunikacija traži da aneksom produže sporazum, zaključen prošle godine sa Emisionom tehnikom i vezama (ETV) na godinu dana, koji ističe ovog meseca, ali ovaj put do pravosnažnog okončanja spora pred Upravnim sudom, kako im ne bi isključili signal.
Pavlovićeva kaže da od Telekoma očekuje da novosadski Kanal 9 vrati na IPTV, a od gradonačelnika Novog Sada i gradskih vlasti da ne budu više "šikanirani na konkursima za finansiranje medija".
Na pitanje da li će obustaviti štrajk glađu, rekla je da neće i da očekuje da se njena prva četiri zahteva ispune.
Pavlovićeva neće prestati da štrajkuje, jer, kako navodi, traži samo dobru volju nadležnih.
Podršku su joj dali i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka, među kojima su Borko Stefanović, Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Đorđe Vukadinović i Srđan Škoro, koji su došli ispred sedišta REM-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNS: Ako REM ispuni obećanje, Maja Pavlović danas prekida štrajk glađu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2019, 14:53

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da će vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović danas prekinuti dvadesetodnevni štrajk glađu ako Regulatorno telo za elektronske medije (REM) održi obećanje i ispune se njena četiri zahteva...Maja Pavlović, koja od juče štrajkuje glađu ispred...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.