Vlasnica Kanala 9 19. dan štrajkuje glađu, očekuje razgovor sa premijerkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnica "Kanala 9" 19. dan štrajkuje glađu, očekuje razgovor sa premijerkom

Maja Pavlović, vlasnica novosadskog Kanala 9 koja 19. dan štrajkuje glađu, razgovarala je danas sa članicom REM Aleksandrom Janković.

Janković je rekla da će, s obzirom da se nijedan zahtev konkretno ne tiče Regulatornog tela za elektronske medije, REM posredovati između Pavlovićeve i institucija, odnosno da će kontaktirati premijerku i na taj način pomoći vlasnici Kanala 9.

Poziv od Brnabić

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović, koja 19 dana štrajkuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glađu, dobila je danas tokom popodneva poziv iz kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na sastanak u utorak, 7. maja, javlja N1. Premijerki je potrebno vreme da, kako je objašnjeno, napismeno dobije odgovor iz svih institucija kojima se Pavlović obraćala. Pavlović je nastavila štrajk glađu i provešće noć u prostorijama beogradske opštine Stari grad, a sutra će ponovo biti ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Dodala je i da je zabrinuta za zdravlje Pavlovićeve, jer 19 dana štrajkuje glađu.

Pavlović je zahvalila REM-u, odnosno Jankovićevoj, što su je danas primili i rekla da im je predočila zahteve.

Među prva četiri zahteva su da kolektivne organizacije za zaštitu autorskih i srodnih prava OFPS povuče sva izvršenja i vrati Kanalu 9 sav novac koji su "skinuli" po presudama, za koje tvrdi da su nezakonite.

Od Ministarstva telekomunikacija traži da aneksom produže sporazum, zaključen prošle godine sa ETV na godinu dana, koji ističe ovog meseca, ali ovaj put do pravosnažnog okončanja spora pred Upravnim sudom, kako im ne bi isključili signal.

Pavlović kaže da od Telekoma očekuje da novosadski kanal 9 vrati na IPTV, od gradonačelnika Novog Sada i gradskih vlasti da ne budu više "šikanirani na konkursima za finansiranje medija".

Ponovila je da su je juče kontaktirali iz kabineta predsednice vlade i da očekuje da će premijerka da je primi.

Na pitanje da li će obustaviti štrajk glađu, rekla je da neće i da očekuje da se njena prva četiri zahteva ispune, jer traži samo dobru volju nadležnih.

Ispred REM-a nalazi se jedan bolnički krevet, jer se Pavlović ne oseća dobro zbog štrajka glađu.

Podršku su joj dali i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka, među kojima su Borko Stefanovć, Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Đorđe Vukadinović i Srđan Škoro, koji su došli ispred sedišta REM-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pavlović očekuje razgovor sa premijerkom, 19. dan štrajkuje glađu

Izvor: RTS, 03.Maj.2019

Vlasnica novosadskog Kanala 9, Maja Pavlović, koja 19. dan štrajkuje glađu razgovarala je sa članicom Regulatornog tela za elektronske medije, Aleksandrom Janković, i rekla da neće prestati sa štrajkom očekujući da se ispune njena prva četiri zahteva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.