Izvor: RTS, 10.Jul.2021, 09:00

Vikend donosi gužve na granicama, situacija se menja iz časa u čas

Drugi je vikend u julu što znači da su i gužve na granicama jer su na put krenuli domaći turisti ali i stranci koji su u tranzitu. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na graničnim prelazma nema dužih zadržavanja osim na prelazima Gostun i Horgoš gde vozači na izlazu iz zemlje čekaju duže od pola sata.
Na graničnom prelazu Preševo tokom noći granicu je prešlo oko 12.500 putnika. Od 1 čas posle ponoći zadržavanja su oko 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnuta, a situacija se menja iz časa u čas.

Vođa smene graničnog prelaza Preševo Ivan Andrić kaže da su ovakve gužve uobičajene i da očekuju porast broja putnika i u narednom periodu.
"Granični prelaz Preševo je za poslednjih nedelju dana prošlo 100.000 putnka i 5.000 teretnih vozila. Prelaz poseduje i tehničke i kadrovske kapacitete da odgovori ovakvoj situaciji. Carinski i policijski službenici daju svoj maksimum kako bi putnici što brže prešli preko granice ali to ne znači da je nivo kontrole spušten na niži nivo", ističe Andrić.
Dodaje da bi putnicima pre svega preporučio strpljenje, i da kao alternativu izaberu granični prelaz Prohor Pčinjski gde su zadržavanja manja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gužve na granicama, situacija se menja iz časa u čas

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2021

Drugi je vikend u julu što znači da su i gužve na granicama jer su na put krenuli domaći turisti ali i stranci koji su u tranzitu.

Nastavak na Radio 021...

Ogromna gužva na Gradini, najduže zadržavanje na izlazu iz zemlje u pravcu Grčke i Crne Gore

Izvor: RTS, 10.Jul.2021

Drugi je vikend u julu što znači da su i gužve na granicama, jer su na put krenuli domaći turisti, ali i stranci koji su u tranzitu. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima na Horgošu na ulazu u zemlju se čeka do sat vremena, dok se na prelazima Gradina...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.