Užičani traže gradskog prevoznika

Izvor: S media, 31.Maj.2010, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užičani traže gradskog prevoznika

Gradsko veće Užica raspisalo je tender za izbor preduzeća koje će narednih godina obavljati javni gradski i prigradski prevoz u tom gradu.

Usluge javnog prevoza na šest gradskih i 10 prigradskih linija u Užicu je u protekle tri godine obavljalo Preduzeće "Zlatan Rajzen", na osnovu ugovora koje je sa njim potpisalo tadašnje Opštinsko veće, s obzirom na to da se na raspisani tender 2007. godine nije prijavila nijedna zainteresovana prevoznička firma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Nevolje Užičana sa javnim prevozom počele su pre sedam godina kada je privatizovana "Raketa", saobraćajno preduzeće sa tradicijom dugom šest decenija, koja je dugo godina bila jedna od najvećih saobraćajnih firmi na prostoru bivše SFRJ.

Agencija za privatizaciju raskinula je 2007. godine kupoprodajni ugovor sa novim vlasnikom "Rakete" Milošem Radenkovićem, pošto je utvrdila da ovaj kraljevački biznismen nije ispunio uslove iz kupoprodajnog ugovora, posle čega je usledila serija sudskih procesa protiv odgovornih lica u privatizovanom preduzeću.

Preduzeće "Zlatan Rajzen" je nekoliko puta u poslednje tri godina nagoveštavalo da će zbog nelojalne konkurencije morati da obustavi obavljanje te usluge, ali je uvek priskakala u pomoć gradska uprava koja je iz svog budžeta nadoknadjivala štetu koju je trpeo ovlašćeni prevoznik zbog "divljih" prevoznika, čija delatnost još nije sankionisana u ovom gradu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.