Utvrđuju se razlozi smrti pacijentkinje u Ćupriji

Izvor: Akter, 25.Okt.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđuju se razlozi smrti pacijentkinje u Ćupriji

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da se još utvrdjuju razlozi za smrt pacijentkinje Dragice Pavličević u Opštoj bolnici u Ćupriji i da nije potvrdjeno da je uzrok bakterija klostridija

Pacijentkinja Dragica Pavličević (52) umrla je u ćuprijskoj bolnici nakon operacije skočnog zgloba.

Prema pisanju nekih medija, uzrok smrti pacijentkinje je bakterija klostridija, a kako se navodi, to nije jedini slučaj zaraze ovom bakterijom u ćuprijskoj bolnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je naložilo inspekcijskim službama da obave nadzor i izveste nadležne službe o rezultatima.

Dodaje se da je izveštaj u fazi izrade i da još nije moguć uvid u nalaze inspektora.

"Prema do sada raspoloživim podacima Ministarstva, ne može se sa sigurnišću tvrditi da je u konkeretnom slučaju uzrok smrti pacijetkinje bakterija klostridija, kako se navodi u medijima, jer se još utvrđuju pravi razlozi. Naglašavamo da se ne može govoriti o epidemijskom karakteru klostridije u Opštoj bolnici u Ćupriji, s obzirom da nadležnim institucijama nije prijavljena nikakva epidemija koja bi imala veze sa navedenim slučajevima, piše u saopštenju.

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić je rekao novinarima da je kod preminule pacijentkinje izolovana klostridija ali da će se tek nakon obdukcije znati da li je umrla od posledica te bakterije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.