AI: U Hrvatskoj diskriminacija Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: U Hrvatskoj diskriminacija Srba

U Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina, a Srbi povratnici suočavaju se sa problemom povraćaja imovine, dok je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i ne sprovodi se, piše u izveštaju Amnesti internešnela za 2016.

Kako je prenela Hina pozivajući se na Rojters, Amnesti navodi da je razdoblje političke nestabilnosti pred kraj godine bilo praćeno porastom nacionalističke retorike i govora mržnje posebno prema Srbima, izbeglicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i migrantima.

Navodi se da su Romi uprkos naporima hrvatskih vlasti da unaprede njihovu integraciju i dalje suočeni s znatnim preprekama u pristupu obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, stanovanju i zapošljavanju.

Uslovi za prijem migranata, kako se navodi, u Hrvatskoj su uglavnom bili prikladni, ali se dodaje da nije bilo dosledne dugoročne politike njihove socijalne integracije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amnesti: Hrvatska diskriminiše manjine, govor mržnje prema Srbima

Izvor: RTS, 22.Feb.2017

. U Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina, a Srbi povratnici suočavaju se sa problemom povraćaja imovine, dok je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i ne sprovodi se, piše u izveštaju Amnesti internešenela za 2016.

Nastavak na RTS...

Amnesti internešnel: Srbi u Hrvatskoj na udaru nacionalističke retorike i govora mržnje

Izvor: Cafe.ba, 22.Feb.2017

U Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina, a Srbi povratnici suočavaju se sa problemom povratka imovine, dok je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i nesprovodi se, piše u izvještaju Amnesti internešnela za 2016. godinu.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.