Krkobabić: Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela, razvojne agencije mogu da pomognu ...

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela, razvojne agencije mogu da pomognu ...

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije, Milan Krkobabić, danas je ukazao da je "Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela koja će se sprovoditi na lokalnom nivou i tu veliki doprinos mogu da daju razvojne agencije".Krakobabić je na sastanku Nacionalnog tima za preporod sela, na čijem je on čelu, s predstavnicima republičke i 16 lokalnih razvojnih agencija, rekao da te agencije mogu da pomognu i da se efikasno koriste svi raspoloživi finansijski fondovi za pomoć poljoprivrednicima i za razvoj seoske infrastrukture.Upozoravajući da je od oko 4.500 naselja u Srbiji, u fazi nestajanja 1.200, ministar je rekao da se taj proces neće zaustaviti ako se mladi ne vrate u selo i ako im se ne obezbede uslovi za život.On je kazao da je predlog Nacionalnog tima za preporod sela da se mladima koji žele da žive na selu bez nadoknade da do 50 hektara obradivog zemljišta koje je u državnom vlasništvu. Taj predlog podržao je i potpredsednik Akademskog odbora za selo SANU Milovan Mitrović."Jedini uslov za korišćenje tog zemljišta bio da bi da se na njemu organizuje poljoprivredna proizvodnja po savremenim uslovima", kazao je Krkobabić.Izneo je da je od 570.00 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, u vlasništvu mladjih od 40 godina svega 40.000.Istovremeno ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela

Izvor: Danas, 11.Jul.2019

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije, Milan Krkobabić, danas je ukazao da je "Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela koja će se sprovoditi na lokalnom nivou i tu veliki doprinos mogu da daju razvojne agencije". Članak Krkobabić: Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela...

Nastavak na Danas...

KRKOBABIĆ O SELU "U borbu za preporod sela sa razvojnim agencijama"

Izvor: Blic, 11.Jul.2019

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić razgovarao je danas sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije i 16 regionalnih razvojnih agencija iz cele zemlje, koje, kako je rekao, budući da su na terenu i poznaju specifičnosti na lokalu, mogu da pomognu u preporodu srpskog sela.

Nastavak na Blic...

U bitku za preporod sela – i razvojne agencije

Izvor: Danas, 11.Jul.2019

Ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije razgovarao je juče sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije i 16 regionalnih agencija. Članak U bitku za preporod sela – i razvojne agencije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.