Stižu izvršitelji u KBC Dragiša Mišović, 1.200 zaposlenih pravi ŽIVI ZID

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu izvršitelji u KBC "Dragiša Mišović", 1.200 zaposlenih pravi ŽIVI ZID

Izvršitelji će u ponedeljak u 9 sati ući u KBC "Dragiša Mišović kako bi popisali stvari i obeležili ih markicama, što je prvi korak pred plenidbu imovine.

Oni u ovu bolnicu stižu po izvršnoj presudi u korist Simonide Tanasijević, kojoj bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, treba isplatiti 1,1 milion evra.

To je za "Novosti" potvrdila PR Komore izvršitelja Neda Petrović. Ona kaže da će sve što se popiše i obeleži bolnica moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koristi, ali ne i da otuđi.

- Među pokretnim stvarima koje će popisati, a kasnije, ukoliko se dug ne namiri, i zapleniti neće se naći ništa šta bi ugrozilo rad bolnice - navela je Petrovićeva.

Zaposleni najavljuju da će sa pacijentima u ponedeljak ujutro sprečiti izvršitelje da uđu u bolnicu. Nezvanično se najavljuje da se oko 1.200 zaposlenih sprema da napravi živi zid na kapijama bolnice.

Direktor Radisav Šćepanović juče nije hteo da kaže ništa osim da je za ponedeljak najavljen dolazak izvršitelja.

Kako je ranije objavljeno, plac od 12 ari u Kronštatskoj ulici broj 5 pripadao je Simonidi Tanasijević do 1960. godine, kada ga je država nacionalizovala. Tri godine kasnije KBC "Mišović" je kupio to zemljište od Opštine Savski venac i isplatio ga u tri rate.

Odavno, međutim, bolnica ne gazduje tim placem. Ona ga je prodala Domu časnih sestara, a one 1992. godine preduzeću "Koling", koje je 2012. godine zbog duga od 24 miliona evra otišlo u stečaj.

- I pored činjenice da je KBC taj plac svojevremeno uredno platio Savskom vencu, i da on više nije naše vlasništvo, u velikom smo problemu zbog sudske presude, a očigledno je da to mora da bude u nadležnosti države - izjavio je ranije direktor KBC "Dragiša Mišović" Radisav Šćepanović.

Bolnica je dosad Simonidi Tanasijević isplatila tri miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izvršitelji došli u KBC "Dragiša Mišović" da popišu imovinu bolnice

Izvor: Prva.rs, 19.Maj.2017

Pratite nas i na Viberu! Naime, bolnica po ranijoj presudi duguje Simonidi Tanasijević, za 12 ari placa na kom se KBC nalazi, 1,1 milion evra. Od prošle godine kada je pokrenut postupak izvršenja, Simonidi Tanasijević je isplaćeno tri miliona dinara, ali bolnica više nije imala novca i od tada...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.