STRAŠNO Srpkinje imaju i više od 20 abortusa godišnje!

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAŠNO Srpkinje imaju i više od 20 abortusa godišnje!

Stopa nataliteta nam je svake godine u opadanju, dok smo po broju abortusa vodeći u Evropi.

Ova cifra zvuči zaista zastrašujuće i po savetima lekara nije dobra ni za zdravlje, a svaki abortus može smanjiti šanse da posle toga žena opet ostane u drugom stanju.

Isto istraživanje pokazalo je da je najpopularniji metod protiv neželjene trudnoće upotreba kondoma. Mežutim, čak i uz upotrebu kondoma jedna trećina žena zatrudni. Opet, za jednu grupu je optimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << hormonska kontracepcija, za drugu je odgovarajuća spirala, a za treću, pak, hitna kontracepcija.

- Ona omogućava da, ukoliko je neki od metoda redovne kontracepcije zatajio, ili, što je češće u Srbiji, se uopšte nije ni koristio, da žena ima poslednju šansu da popije tabletu za hitnu kontracepciju. Ona se koristi posle nezaštićnog seksualnog odnosa, ukoliko žena ne želi da ostane trudna, ukoliko hoće da je ta tableta sačuva od neželjene trudnoće i spreči abortus. Ako je trudnoća neželjena po pravilu ona završava abortusom oko 99%“– kaže profesor Ana Mitrović Jovanović, načelnik dnevne bolnice GAK „Narodni Front“.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

STRAŠNO Srpkinje imaju i više od 20 abortusa!

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2015

Stopa nataliteta nam je svake godine u opadanju, dok smo po broju abortusa vodeći u Evropi...Neke žene u Srbiji, po istraživanju koje je pokrenula kompanija Richter Gedeon, imaju i po 20 i više abortusa tokom života, što je posledica neznanja i predrasuda...Ova cifra zvuči zaista zastrašujuće...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.