Prognoza do kraja aprila je DEPRIMIRAJUĆA, a ni za 1. maj nećemo moći da uživamo

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoza do kraja aprila je DEPRIMIRAJUĆA, a ni za 1. maj nećemo moći da uživamo

Posle talasa toplog vremena i divnih prolećnih dana u celoj Srbiji, juče je počela da pada kiša, a danas sneg, potpuno neočekivano za april mesec. Iz RHMZ-a kažu da će da hladno vreme trajati do utorka, kada će se sve vratiti u normalu.

Sneg je sinoć prekrio Taru, Kopaonik i Zlatibor, a pod nešto manjim snežnim pokrivačem osvanuo je i Novi Sad. Nedeljko Todorović iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda kaže da će padavina biti sve do subote, a da se tek od utorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve vraća u "normalu".

Ovako će biti sutra

Sutra se u Srbiji očekuje oblačno i hladno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

U Beogradu se može očekivati oblačno i hladno, povremeno sa kišom, u jutarnjim i noćnim satima i kratkotrajnom susnežicom. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 2 stepena, najviša dnevna oko 5 stepeni.

Najhladnije danas, sutra i u petak

- Najhladnije vreme biće danas, sutra i u petak kada će nastupiti obilnije padavine propraćene niskim temperaturama za ovo doba godine. Tako će biti sve do subote, kada se očekuje blagi skok temperatura - kaže Todorović.

Ipak, kako tvrdi sve će se vratiti u normalu tek sledećeg utorka, 25. aprila.

Na planinama sneg moguć do juna

- U utorak će temperature biti kao i pre nekoliko dana, ponovo će biti sunca. Do leta se ovakve oscilacije neće ponavljati, mada će padavina biti. Međutim na planinama u Srbiji se sve do juna može očekivati sneg - kaže on.

U brdsko-planinskim predelima tako očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se na zapadu zemlje, oko 10 mm.

Jutarnji mraz sve do 24. aprila

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je i na moguću pojavu jutarnjih mrazeva na području Srbije do 24. aprila.

Već u petak u jutarnjim satima slab mraz se očekuje uglavnom na području Bačke, a u subotu i nedelju i u većini krajeva uglavnom na zapadu i jugu zemlje.

U subotu će, prema prognozi, biti pretežno suncano, a u nedelju novo dolazi naoblačenje sa severozapada, mestimično sa kišom, a u planinskim predelima i sa snegom.

Zatim će biti promenljivo oblačno, uglavnom suvo i toplije.

Za 1. maj malo kiše, malo sunca

Za predstojeće prvomajske praznike, Nedeljko kaže, biće promenljivo vreme.

- Još ništa ne mogu da kažem sa sigurnošću, ali prema dosadašnjim podacima vreme će biti nestabilno, padaće kiša, ali će biti i sunčanih intervala - kaže Todorović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.